Az 1/a Herczeg Oszkár csoportban Biatorbágy

Az 1. osztály Hoschek László csoportban Gyömrő

A Szuper Tóth György csoportban Biatorbágy

erősorrendje megváltozott

TÁJÉKOZTATÁS A MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG TAGSZERVEZETEI SZÁMÁRA

a Magyar Sakkszövetség 2023. március 11-én megtartásra kerülő

tisztújító közgyűlésével összefüggésben 

A Magyar Sakk Szövetség (MSSZ) elnöksége 2023/06-EH számú határozatával a MSSZ tisztújító közgyűlését 2023. március 11. napján, 10:00 órára hívta össze, melyre az alábbi napirend szerint kerül sor: 

 1. Teljeskörű tisztújítás 

A kögyűlés hatáskörébe tartozó tisztségviselők (elnök, alelnök, elnökségi tagok, Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, Fegyelmi Bizottság elnöke és tagjai) közgyűlés általi megválasztása. 

A Magyar Sakk Szövetség elnöksége 2023/06-EH határozatával megválasztotta a Közgyűlésen megválasztásra kerülő tisztségviselők jelölésére az Alapszabály által előírt Jelölő és Mandátumvizsgáló Bizottságot. A Jelölő és Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke és tagjai az alábbiak: 

Elnök: Dr. Farkas Attila Erik

Tagok: Akóts Gábor; Máthé Antal

 

Ezúton tájékoztatjuk az MSSZ tagszervezeteit, hogy a tisztújító küldöttgyűlésen az alábbi funkciókban kerül sor a tisztújításra:

 • Elnök (1 fő)
 • Alelnök (1 fő)
 • Elnökségi tagok (10 fő)
 • Felügyelő Bizottság elnöke (1 fő)
 • Felügyelő Bizottság tagjai (2 fő)
 • Fegyelmi Bizottság elnöke (1 fő)
 • Fegyelmi Bizottság tagjai (4 fő) 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Tagszervezeteket, hogy a Jelölő és Mandátumvizsgáló Bizottság egyhangúlag meghozott döntésének megfelelően érvényesen jelölni az alábbi módon lehet bármelyik tisztségre: 

 1. az MSSZ fent nevezett tisztségviselőinek személyére vonatkozó írásbeli javaslatokat legkésőbb 2023. március 6. napja 12.00 óráig elektronikus levélben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell megküldeni (szkennelt változatban) a Jelölő és Mandátumvizsgáló Bizottság számára. A javaslatot a jelölést benyújtó tagszervezet elnökének aláírásával kell ellátni. A nem elektronikus úton és/vagy a fenti határidőt követően beérkezett, valamint a képviselő által alá nem írt jelölések érvénytelenek.
 2. minden jelöléshez mellékelni kell a jelölt által aláírt elfogadó nyilatkozatot (szkennelt változatban). Az elfogadó nyilatkozat nélkül benyújtásra kerülő jelölés érvénytelen.
 3. a jelöléshez mellékelni kell a jelöltek rövid, szakmai értelemben vett bemutatkozó írásait. Az írásbeli bemutatkozások hossza az MSSZ elnökjelöltje esetében a 2000 karaktert, az MSSZ alelnök jelöltje esetében az 1500 karaktert, az MSSZ elnökségi tagjelöltje esetében az 1000, minden más tisztségre jelölt személy esetében az 500 karaktert nem haladhatja meg. A bemutatkozó írások nélkül benyújtásra kerülő jelölések érvénytelenek.
 4. Tájékoztatjuk továbbá a tagszervezeteket, hogy minden funkció esetében annyi személyt tudnak érvényesen jelölni, amennyi hely arra az MSSZ Alapszabálya értelmében rendelkezésre áll. Ennek értelmében pl. elnökre egy személy, alelnökre egy személy, elnökségi tagra legfeljebb tíz személy jelölhető stb.. Az ennek a szabálynak meg nem felelő jelölés esetében (azaz például, ha egy jelölő szervezet két vagy több elnökjelöltet vagy alelnökjelöltet, tíznél több elnökségi tag jelöltet, stb. jelöl) a jelölő szervezet által állított minden jelölés érvénytelen.
 5. Egy személyt több tisztségre is lehet jelölni, de akit egy posztra megválasztanak, annak a többi jelölése a megválasztásával automatikusan törlődik.

 

Felhívjuk továbbá a tagszervezetek figyelmét az MSSZ Alapszabályában rögzített összeférhetetlenségi szabályokra, melyeket kérünk, hogy a jelöltállítás során is szíveskedjenek figyelembe venni. 

Tisztelettel kérjük a Tisztelt Tagszervezetek képviselőit, hogy legkésőbb 2023. március 6. napja 12.00 óráig a személyi javaslataikat a fentiekben meghatározott szabályok figyelembe vételével juttassák el a Jelölő Bizottság részére elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

 

Budapest, 2023. február 20.

 

 

Tisztelettel:

Dr. Farkas Attila Erik

elnök

MSSZ Jelölő Bizottság

Több iskola jelezte felénk, hogy egy iskolából egy korcsoportban nem tudnak létrehozni többcsapatot. Csak egy csapat jelenik meg a nevezésnél és ott vihetik fel a nevezőket.

A Magyar Diáksport Szövetségtől beszerzett útmutató szerint a nevezést úgy kell lebonyolítani, hogy első lépésként be kell nevezni az első csapatot. Fel kell vinni a következő csapat játékosait egynként. Ezeket ki kell jelölni. Ekkor jobb oldalon megjelenik egy új ikon Új csapat létrehozása. És ott kell kiválasztani, hogy "B", "C" csapat nevezése.

Ha bárki elakadna nevezésben a Magyar Diáksport Szövetség nyújthat telefonon vagy e-mailben segítséget:

Telefon: 06-1-296-2577

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a diákolimpiai nevezések átvétele a Diákolimpia nevezési oldaláról egy összetett, hosszas feladat. Ez miatt a nevezéseket csak 2-3 naponta frissítjük

A Diákolimpia nevezési oldalán minden nevezés ellenőrízhető. Ha valaki ott megtalálja nevezését az hamarosan átkerül a mi rendszerünkbe is.

A nevezések ezen az oldalon ellenőrízhetők:

https://nevezes.diakolimpia.hu/

Az eddig feldolgozott nevezések itt tekinthetők meg:

https://pestmegyeisakk.hu/index.php/ifjusagi-versenyek/diakolimpia/diakolimpia-eddigi-nevezok

Az oldalon felső sorban mindig szerepel, hogy mikor került sor utoljára a nevezések frissítésére.