Szigetszentmiklós és Biatorbágy erősorrendje megváltozott.

Kérjük ezt követően az új erősorrendi íveket használják.

A Pest megyei csapatbajnokság Herczeg Oszkár 1/a csoport 5. fordulójában Szigetszentmárton-Vác mérkőzésen Vác csapatában az erősorrend 11-20 sorszámú játékosai közül 3 fő játszott.

A vonalhúzás alapján a 11-20 sorszámú játékosok közül csak 2 személy jogosult játszani.

Valamennyi érintett játékos döntetlen eredményt ért el, ezért Vác csapatától 0,5 pont vonható le erősorrend megsértése miatt.

A végeredmény ennek megfelelően: Szigetszentmárton - Vác: 2,5-2,5

Az egyéni eredményeket jelen döntés nem érinti. A fenti eredmény a bajnokság végén kerül elszámolásra.

Pest Megyei Csapatbajnokság Herczeg Oszkár - 1/a osztály 3. forduló 2019. november 10.

Eredmények:
http://chess-results.com/tnr471322.aspx?lan=1&art=3&rd=3

A Biatorbágy-Dunaharaszti mérkőzésen 5. táblán olyan játékos került szerepeltetésre Biatorbágy csapatában, aki a csapat erősorrendi ívén nem szerepel. Az eredmények között ez a játékos nem került feltüntetésre, az eredmény kontumáltan kerül elszámolásra.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a mérkőzések előtt ellenőrizzék saját és az ellenfél erősorrendi ívét is. Csak az az erősorrendi ív használható, melyet a Pest Megyei Sakkszövetség honlapjáról nyomtattak ki és versenyiroda vezetője elektronikus aláírással látott el (jobb felső sarokban szerepel a neve és az aláírás dátuma).

A Galgavidék-Biatorbágy mérkőzés 2019. október 13-ről 2019. október 20-ra került elhalasztásra.

Biatorbágy csapata október 13-án az NB 1/B bajnokságban a Győri Elektromos ellen játszott. Ezen a mérkőzésen a 12. táblán ült asztalhoz Fekete András.

A 2019. október 20-ra halasztott mérkőzésen Fekete András Biatorbágy csapatában az 1. táblán játszott.

A sakkjáték versenyszabályzatának 20.§-a alapján:
Ugyanaz a sakkozó egy időben folyó mérkőzéseken sportkörének csak egy csapatában szerepeltethető. Ez a rendelkezés vonatozik arra az esetre is, ha az azonos időpontban kiírt két mérkőzés közül az egyik valamilyen okból elmarad, vagy halasztásra kerül. Az ilyen mérkőzés új időpontban való lejátszásakor a csapatösszeállításba nem vehetők fel azok a sakkozók, akik az eredeti időpontban a saját egyik csapatban játszottak, vagy akiket később vettek fel az erősorrend ívre. Ennek a rendelkezésnek a megsértése szintén büntetőpontok levonásával járhat

Fekete András tehát a Galgavidék-Biatorbágy mérkőzésen nem volt szerepeltethető Biatorbágy csapatában. A fentiek miatt a végeredmény Galgavidék-Biatorbágy 4:1. 

A fenti eredmény a bajnokság végén kerül elszámolásra.

Az egyéni eredmények FIDE elszámolását a fenti döntés nem érinti.